FILM

Til hvert tema er der lavet en lille film med et oplæg om temaets konfliktfaglige fokus. Hver film varer ca.4 minutter, og vi anbefaler at filmen vises som introduktion til temaet. Ud over de 6 temafilm, er der lavet en introfilm til det obligatoriske tema kærester og til temaet #privatliv. Vis introfilmene til eleverne, efter de har set temafilmene. Temafilmene har til formål at hjælpe eleverne i gang med at tale om emnerne. De består af en række unge, der taler om nogle af de emner, som temaet beskæftiger sig med.

TEMAFILM

KÆRESTER

Vil du gerne blive klogere på konflikter – med en kæreste eller en ven? Se her:

#PRIVATLIV

Hvad synes du er ok at skrive om andre på de sociale medier? Bliv klogere på at adskille hvad der er sket og hvordan du forstår det. Se her:

FESTEN

Hvad sker der, når en lille konflikt pludseligt eksploderer og bliver til en stor konflikt? Se med her:

VENSKAB

Hvordan er du en god ven? For mere inspiration om det at være en god ven, når din ven oplever noget svært, se med her:

HVERDAGEN

Hvad gør du, hvis nogen provokerer dig? Giver du tilbage på samme måde? Eller trækker du dig? Se med her om forskellige konfliktreaktioner:

SKÆNDERIET

Er det ok at læse sin kærestes beskeder? Vil du give din kode til din telefon til en kæreste? Se her hvad andre unge mener det. Brug filmen som introduktion til temaet ”#privatliv”.

INTROFILM

KÆRESTER

Hvad er en god kæreste? Kan du blive jaloux på en kæreste? Se her hvad andre unge siger om det at være kærester. Brug filmen som introduktion til temaet ”Kærester”.

#PRIVATLIV

Hvad gør du, hvis nogen provokerer dig? Giver du tilbage på samme måde? Eller trækker du dig? Se med her om forskellige konfliktreaktioner: